tiistai 24. tammikuuta 2012

Elämyksiä

Ihminen kaipaa elämyksiä. Ruoka on yksi elämyksien lähde. Atrian mainoksessa sanotaan, että "hyvä ruoka, parempi mieli" ja se pitää kyllä paikkansa. Useimmiten ruoka toimii vain energian lähteenä ja nälän sammuttajana, mutta silloin tällöin se tarjoaa todellisia elämyksiä.

Yksi mieleenpainuvimmista ruokaelämyksistäni tähän saakka oli edellisessä kirjoituksessani mainitsemallani Rooman matkalla. Kun olimme saapuneet Roomaan, saaneet matkatavaramme ja päästyämme vihdoin hotellille, saimme kuulla ettei huone ollut vielä valmis. Päätimme lähteä lounaalle ja saimme hotellilta vinkin yhdestä ravintolasta. Vaatteita oli ihan liikaa, ravintola oli vaikea löytää, hikikarpalot valuivat otsaa pitkin. Lopulta löysimme ravintolan (http://www.hostariaromana.it/). Ulkoisesti paikka ei vaikuttanut kovin erikoiselta, eikä sisälläkään ollut juuri ketään. Huono merkki. Tilasimme pasta carbonarat. Kun maistoi ensimmäisen haarukallisen, maailma pysähtyi, tunsi juuri saapuneensa perille Italiaan. Lomafiilis löytyi siinä silmänräpäyksessä. En tiennyt, että pasta voi maistua niin hyvältä.

Hetken mielijohteesta kokeilin tänään valmistaa kampasimpukkapastaa. Kampasimpukoita en ollut aiemmin laittanut, en edes maistanut. Löysin hyvän ja helpon ohjeen täältä. Ei se ollut ihan niin yksinkertaista kuin telkkarin kokkiohjelmat antavat ymmärtää, varsinkin ajoitusten kanssa oli vähän ongelmia, mutta lopputulos oli kuitenkin ihan hyvä. Mausteina valkosipulia, sitruunaa, tomaattia, persiljaa, suolaa, mustapippuria, parmesania, valkoviiniä.

Buon appetito!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti