lauantai 13. lokakuuta 2012

Carpe diem

... eli tartu hetkeen (kameran kanssa)!

Alla oleva kuva lämmittää omaa sydäntäni kovasti, luonnollisesti.

Kerron kuvan tarinan. Tyttö nukahti autoajelun aikana ja annoimme hänen nukkua hetken päiväuniaan omassa turvaistuimessaan. Valo paistoi sopivasti sivulta hänen kasvoilleen ja näin jo mielessäni valmiin kuvan. Hain kameran sisältä, avasin hiljaa oven ja aloin sommitella. Autoa tai lastenistuinta en halunnut kuvaan mukaan enkä myöskään haalarin reunusta, jota vasten vasen poski nojasi. Rajaus oli siis tehtävä tiiviisti ja kuvattava läheltä. Sopiva valotus, tiukka rajaus ja pienen aukon käyttö toivat omasta mielestäni kivan lopputuloksen. Värikuvassa sävyt olivat hieman erikoiset johtuen erilaisista heijastuksista, joten muutin kuvan mustavalkoiseksi.

"Prinsessa kauneusunilla"




2 kommenttia:

  1. Todella hieno!!! Tunnelma on tavoitettu. Yksi parhaimmista näkemistäni lapsikuvista. Tiukka rajaus vain tukee mielestäni lapsen omaa sisäistä maailmaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kari! Arvostan sanojasi. Tämä on ehdottomasti yksi omista suosikeistani. Omista lapsista otettuja kuvia on aina vaikea arvioida objektiivisesti, kiva että muutkin tykkää! Mustavalkokuvan sävyjen hakeminen tuotti harmaita hiuksia ja varmaan toistakymmentä eri versiota.

    Huomasinpa samalla tekstissä virheen, toki tässä on käytetty isoa aukkoa eikä pientä.

    VastaaPoista