lauantai 5. marraskuuta 2011

Kuva(t) kertoo(-vat) enemmän kuin tuhat sanaa

Otsikko on hyvin kliseinen toteamus, silti niin totta. Hyvä valokuva pysäyttää, herättää tunteita ja ajatuksia. Hyvä kuva kertoo tarinan, vaikka kuva edustaakin vain sekunnin murto-osaa ajasta. Olen eilen ja tänään katsonut aivan upeita kuvia uudestaan ja taas uudestaan.

Fotofinlandia 2011 -valokuvauskilpailun finalistit on julkaistu. Kilpailuun osallistutaaan vähintään viiden kuvan kokonaisuudella. Finalistit löytyvät täältä. Kannattaa laajentaa kuvasarjoja myös finalistien ulkopuolelle klikkaamalla "näytä: kaikki ehdokkaat". Myös loppukilpailun ulkopuolelta löytyy vaikuttavia töitä. Upeita luontokuvia, hienoja muotokuvia, kauniita tarinoita. Mukana on myös hyvin erikoisia kuvasarjoja, joihin oma ymmärrykseni ei riitä.

Omat suosikkini kaikista ehdokkaista (järjestys satunnainen):

Peero Lakanen: Uusi suunta
- Aiheena melko "varma" eli tunteita ja sympatiaa herättävä, mutta kuvat kuitenkin ylittävät ennakko-odotukset, ovat upeita valaistukseltaan, ideoiltaan ja toteutukseltaan. Nämä kuvat koskettavat

Janne Mikkilä: Dreams of Revolution
- Aitoja tilanteita, hienosti vangittuja hetkiä, kivat värit

Nelli Palomäki: Elsa ja viola
- Erilaisia, vakavailmeisiä ja kuitenkin kauniita potretteja. Jokainen kuva kertoo oman tarinansa, silti kuvat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Näissä on kiinnitetty myös paljon huomiota taustan/kuvauspaikan valintaan. 

Markku Saiha: Olavi
- Hieno tarina, tyylillä tehdyt mustavalkokuvat, voi eläytyä tunnelmaan


Luontokuvasarjassa hienoin sarja on mielestäni
 Sami Karjalainen: Tanssivat taistelevat neidonkorennot
- vaikea kuvauskohde, silti upeat tarkat ja värikkäät kuvat, kuvissa hieno sommittelu. Näiden kuvaamiseen on nähty erittäin paljon vaivaa.


Jospa joskus vielä pystyisi samalla tavalla kertomaan asioita omilla valokuvillaan. Harjoittelua, harjoittelua, harjoittelua. Sulkimen nakutusta. Alla yksi itseäni koskettava kuva viime kesältä. Kuva on omasta tyttärestäni. Siinä on mielestäni jotain ajatonta. Pienen lapsen suuret silmät. Loputtoman hieno kuvauskohde.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti