sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Maasta se pienikin ponnistaa.

Makrot kiinnostavat minua. Luonnossa on niin paljon yksityiskohtia, kun vain muistaa kulkea silmät auki. Makro-objektiivin kanssa kulkiessa löytää aina jotain mielenkiintoita kuvattavaa. Tarkennuksen kanssa vain pitää olla tarkkana, kun syväterävyysalue jää pieneksi.

Meidän perheessämme on uusi suojatti. Pieni tammen alku. Poikani löysi tammenterhon mummolasta, laittoi sen mummon kanssa ruukkuun kasvamaan ja kaikkien yllätykseksi se lähti kasvamaan. Siinä se nököttää keittiön pöydällä. Hento taimi. Toivottavasti se vielä jonain päivänä kasvaa isoksi puuksi. Joka päivä ihmetellään, miten kaunis se on ja miten nopeasti se on kasvanut. 6-vuotiaan pojan maailmassa kaiken pitäisi tapahtua nopeasti, oikeastaan ihan heti, joten pettymys voi olla suuri kun ensi kesänä ei vielä pääse sen tammen oksilla kiipeilemään...

Kaikki kuvat taimesta on otettu Sigman 150mm f2.8 makro-objektiivilla. Itse asiassa kaikki kuvat tässä kirjoituksessa ovat samalla putkella kuvattuja ilmapallokuvaa lukuunottamatta. Makro-objektiivit toimivat myös muotokuvauksessa erittäin hyvin kapean syväterävyysalueen ansiosta.


Päivä 14


Päivä 19










Tammen kasvun seuraaminen on meille aikuisille vähintään yhtä hienoa kuin lapsillekin. Lapsille maailma on täynnä ihmeellisiä asioita. Miltä tammi näyttää huomenna? Mitä seuraava päivä tuo tullessaan... tai mitä seuraavan oven takaa tulee vastaan?





Lopussa vielä muutama kuva, jossa erityisesti värit miellyttivät omaa silmääni. Kukkana tietokonepöydällä viihtyvä orkidea, jonka varren pisaroihin poikani kiinnitti huomion.. ."Katso isi! Katso mitä pisaroita! Ota niistä kuva!" Ilmapallokuva on kotipihalta, kun laskimme heliumpallot taivaan tuuliin ja seurasimme niiden leijailua pilviä kohti.








1 kommentti:

  1. Tuo lähikuva tammen lehdestä on hieno - herkkä jollakin tavalla.

    Myös tuo kuva "aarrearkun" luona on kiva. Kuvasta välittyy tunnelma, kuina suljettun kannen alla oleva salaisuus kiehtoo lasta. Terävyysalue on mielstäni kuvassa juuri kohdallaan!

    Jarkko

    VastaaPoista