maanantai 24. lokakuuta 2011

Lisää valoa!

Lisää valoa kiitos! Päivä lyhenee. Aletaan elää sitä aikaa vuodesta, että aamulla on pimeää ja töistä palatessa jo hämärtää. Jos vielä sattuu pilvinen päivä, niin kovin synkkää on.

Ei hätää. Valoa silti ON, vaikka sitä on vähemmän. Kameran ISO-arvoa ylöspäin ja suljinaika hitaammaksi. Jalusta käyttöön tai tuetaan kädet vartaloon.

Alla oleva kuva on kuvattu tasaisen tylsänä kokonaisvaltaisen harmaana ja sateisena päivänä 23.10.2011.  Asetukset: ISO 1250, f7.1, 1/60s. Objektiivina Sigma 150 mm f2.8 DG OS HSM makro. Harmaastakin päivästä saa värikkäitä kuvia.


1 kommentti:

  1. Tässä kuvassa taitaa hiukan kamera olla tärähtänyt. Tele ja macro vaatii paljon pienemmän suljinajan kun 1/60. Sellainen 1/200 olisi ehkä ollut riittävä. Aukkoa pitää muuttaa ja isoarvoa että tuon ajan saa. Käytän ite usein macrokuvissa TV asetusta jossa määritetään suljin aika ja kamera sitten ottaa automaatilla ison ja aukon. Siten saan edes pienen kohdan teräväksi vaikka muuten bokehin kautta kuva menee sumeammaksi kun 7.1 aukolla.

    VastaaPoista